Botifarra Esparracada amb Rossinols i Fesolets
Racions Temps de preparació
2persones 130minutos
Temps de cocció
115minutos
Racions Temps de preparació
2persones 130minutos
Temps de cocció
115minutos
Instruccions
Coure els Fesolets de Santa Pau
  1. El que farem primer és coure els fesols de Santa Pau.
  2. Es posen en la nit abans. Abans de posar-los a coure, es renten i se’ls canvia l’aigua.
  3. S’han d’incorporar a l’olla amb l’aigua freda, amb l’aigua que els cobreixi dos dits. Sempre s’ha de mantindre aquest nivell d’aigua, si convé, aneu afegint miquetes d’aigua calenta.
  4. Quan comencen a bullir s’afegeix sal al gust i es deixen coure poc a poc.
  5. Després d’uns 45 minuts aprox…..i amb l’olla ben tapada deixeu-los en repòs mitja hora perquè absorbeixin el suc i es tornin encara més melosos. Després els escorrem bé i reservem.
La Resta d’Ingredients
  1. Netegem els rossinyols.
  2. Posem una paella a escalfar. Tallem les cordes de les botifarres i fem un tall longitudinal i profund a les botifarres.
  3. Si tenim l’oportunitat de fer-les a la brasa millor. Altrament, utilitzarem una planxa o paella. Tirem un raig d’oli i fem les botifarres per totes dues bandes.. De seguida s’obriran.
  4. Quan la botifarra sigui feta per fora però lleugerament crua per dins, la reservarem feta 3 trossos.
  5. En la mateixa paella, i amb una mica més d’oli, saltejem els bolets.Els salem i i deixem que deixin anar tota l’aigua.
  6. Un cop deixin anar tot l’aigua, afegim una mica d’all i julivert picat. i els fem fins que agafin bon coloret. Els reservem també.
  7. En la mateixa paella, i amb una mica més d’oli, saltem també els fesols, que salarem lleugerament. Hi posarem també una cullaradeta de pebre vermell i una mica d’all i julivert picat. Ho remenem tot plegat fins que agafi un color bonic, i s’escalfin bé.
La Presentació del Plat
  1. Farem servir una cassoleta de fang individual per la presentació del plat.
  2. Primer, hi posem una base de fesolets de Santa Pau, i al damunt hi col.loquem la botifarra i els rossinyols.
  3. Ho posem al forn, en mode grill, a uns 200º graus durant uns 10 minuts aproximadament i ben calent, ja ho podem servir a taula.
Notes de la recepta

VARIANTS:

  • Es pot acompanyar el plat amb allioli, fins i tot, ruixar-ne una mica pel damunt.
  • Es poden fer servir altres varietats bolets.
  • Es pot utilitzar altres tipus de fesolet (banyolí, de l’ull ros, ronyó, etc…) o també mongetes.
  • També es pot fer amb botifarra de perol negre.