Piquem l’all, el julivert i la ceba, ben petits i ho afegim a l’oli. També afegim el suc d’una llimona, un parell de cullerades de pebre negre, pebre vermell dolç, romaní, farigola, i una cullerade gran de sal, i ho barregem tot bé.
Preparació de les Espatlles de Xai
Rentem bé les espatlles de xai i fem un parell de talls ben profunds a la carn per ajudar-le a cuir-se.
Posem les espatlles de xai sobre una safata fonda i sobre paper de film. Ara salem una mica la carn i a continuació la cobrim amb la meitat de l’adob.
Li donem la volta amb l’ajut del paper film i farem el mateix amb la resta de l’adob.
Deixem reposar les espatlles de xai 24 hores en la nevera.
Al endemá preparem el forn a 250º graus i cuinem les espatlles de xai durant 15 minuts a maxima potencia.
Passat aquest temps, ruixem les espatlles amb abundant brandi i baixem el foc a 190-200 graus. Deixem-les coure de mica en mica, i de tant en tant, les ruixarem amb la seva pròpia salseta.
Mentres pelem i tallem unes patates quadrades, les fregim fins que estiguin cuites però no daurades i les reservem per incorporar a la cuixa durant l’última mitja hora de cocció.
Agafem uns tomaquets de penjar i els partim per la meitat.
Quan el xai porti una hora de cocció, afegim un got d’aigua i una miqueta de sal si cal, també els tomàquets i li donem la volta a les espatlles.
Passats uns 30 minuts més, tornarem a donar-li la volta, si voleu, podeu aprofitar per colar la salsa i treure l’excès de fulles.
Quan faltin unes 30 minuts, afegim les patates i ho deixem que acabi de coure.
Pasats els 30 minuts ja podeu emplatar acompanyant cada plat d’un assortiment variat de mostarda.