Xai al Forn amb Mostarda
Racions Temps de preparació
2persones 150minutos
Temps de cocció
120minutos
Racions Temps de preparació
2persones 150minutos
Temps de cocció
120minutos
Instruccions
Preparació de l’Adob
  1. En un bol, hi afegim aproximadament un got d’oli.
  2. Piquem l’all, el julivert i la ceba, ben petits i ho afegim a l’oli. També afegim el suc d’una llimona, un parell de cullerades de pebre negre, pebre vermell dolç, romaní, farigola, i una cullerade gran de sal, i ho barregem tot bé.
Preparació de les Espatlles de Xai
  1. Rentem bé les espatlles de xai i fem un parell de talls ben profunds a la carn per ajudar-le a cuir-se.
  2. Posem les espatlles de xai sobre una safata fonda i sobre paper de film. Ara salem una mica la carn i a continuació la cobrim amb la meitat de l’adob.
  3. Li donem la volta amb l’ajut del paper film i farem el mateix amb la resta de l’adob.
  4. Deixem reposar les espatlles de xai 24 hores en la nevera.
  5. Al endemá preparem el forn a 250º graus i cuinem les espatlles de xai durant 15 minuts a maxima potencia.
  6. Passat aquest temps, ruixem les espatlles amb abundant brandi i baixem el foc a 190-200 graus. Deixem-les coure de mica en mica, i de tant en tant, les ruixarem amb la seva pròpia salseta.
  7. Mentres pelem i tallem unes patates quadrades, les fregim fins que estiguin cuites però no daurades i les reservem per incorporar a la cuixa durant l’última mitja hora de cocció.
  8. Agafem uns tomaquets de penjar i els partim per la meitat.
  9. Quan el xai porti una hora de cocció, afegim un got d’aigua i una miqueta de sal si cal, també els tomàquets i li donem la volta a les espatlles.
  10. Passats uns 30 minuts més, tornarem a donar-li la volta, si voleu, podeu aprofitar per colar la salsa i treure l’excès de fulles.
  11. Quan faltin unes 30 minuts, afegim les patates i ho deixem que acabi de coure.
  12. Pasats els 30 minuts ja podeu emplatar acompanyant cada plat d’un assortiment variat de mostarda.