Patates Farcides

Imprimir recepta
Patates Farcides
Plato Segons
Temps de preparació 10 Minuts
Temps de cocció 45 Minuts
Racions
2 Persones
Ingredients
Plato Segons
Temps de preparació 10 Minuts
Temps de cocció 45 Minuts
Racions
2 Persones
Ingredients
Instruccions
  1. Prèviament farem el ou dur.
  2. La carn picada es interessant que sigui vedella i porc al 50%, però podeu fer les vostres proporcions.
  3. Rentarem bé les patates ja que les bullirem i les consumirem amb pell. Les posem a bullir uns 20-25 minuts, fins que siguin toves de dins.
  4. Mentrestant, anirem tallant la ceba, i la trinxarem ben petita. Farem el mateix amb l'all.
  5. En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva daurarem l'all. Seguidament incorporarem la ceba i deixarem fer el sofregit uns minuts, fins que la ceba estigui feta.
  6. Empebrem i salem la carn picada, i la incorporem al sofregit. Ho remenarem una estona procurant desfer bé tota la carn.
  7. Quan la carn hagi canviat de color totalment hi afegirem el vi ranci. Ho tapem i ho deixem reduir a foc lent uns minuts, fins que s'evapori tot l'alcohol del vi.
  8. En aquest moment trinxarem una mica de julivert fresc. El col·locarem dins un morter amb una mica d'oli d'oliva verge extra, i uns brins de safrà. Amb una mà de morter farem la picada fins que quedi tot més o menys integrat.
  9. Ara trinxarem l'ou que teníem reservat. Hi afegim l'ou a la carn picada, i ho remenem tot plegat una estoneta més i ja ho podem reservar amb el foc apagat.
  10. Tallarem les patates per la meitat més ampla. Ara, amb l'ajuda d'una cullereta, anirem retirant la part central de les patates. Millor pecar de treure poc que de treure massa. La patata sobrant la podeu barrejar amb la carn o reservar per a fer altres elaboracions.
  11. Col·locarem les patates buides en una safata de forn i les farcirem amb la carn que tenim reservada. Feu una certa pressió sobre la carn per assentar-la i donar estabilitat al conjunt.
  12. Finalment, ruixarem les patates amb la picada de julivert que hem fet.
  13. Només ens queda gratinar-les al forn a uns 200ºC durant uns 15 minuts.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari